Bugetul IT si strategia dvs. de afaceri
Stabilirea unui buget IT nu este o sarcina pe care multi o savureaza, de aceea intreprinderile o evita adesea cat mai mult timp. Incercati sa nu cadeti in aceasta capcana, deoarece poate cauza probleme atunci cand veti atrage cheltuieli majore, neasteptate.
O mare parte din bugetul dvs. IT va fi determinat de strategia dvs. generala de afaceri, de aceea este important ca cele doua sa fie strans aliniate.
De exemplu, daca intentionati sa va extindeti prin recrutarea personalului, probabil ca va trebui sa achizitionati calculatoare pentru acestia si sa oferiti asistenta si instruire . Aceste elemente ar trebui incluse in bugetul dvs. IT.
Pe masura ce afacerea dvs. creste, luati in considerare posibilitatea ca infrastructura IT sa fie necesara sa fie modificata si eficientizata pentru a sprijini extinderea companiei dvs. si pentru a raspunde nevoilor in schimbare. Indiferent de dimensiunea si maturitatea companiei dvs., este vital sa aveti o infrastructura IT fiabila, scalabila si adaptabila. Lucrul cu un furnizor de solutii cu experienta de la inceput poate face procesul mai rapid si mai eficient.
Acestea fiind spuse, amintiti-va intotdeauna ca bugetul dvs. IT este o previziune.
Mentineti-va bugetul IT simplu
Abordeaza-ti bugetul in mod metodic, urmarind sa creezi o imagine cuprinzatoare a costurilor tehnologice:
- Stabiliti domeniul de aplicare al bugetului dvs. IT. De exemplu, ar trebui sa includa instruire in personal si IT ? Daca nu setati aceste limite, puteti include costuri deja bugetate in alta parte.
- Pastrati un inventar . Pentru a prezice costurile IT viitoare, trebuie sa stiti care este IT-ul in afacerea dvs., cand ar putea avea nevoie de inlocuire si care sunt costurile de intretinere probabile.
- Utilizati performantele anterioare ca ghid. Bugetele anterioare sunt un loc bun pentru a incepe. Daca acesta este primul dvs. buget IT, strangeti orice va poate ajuta. De exemplu, ce cheltuiti pentru suportul IT?
Monitorizati-va costurile IT
Bugetul dvs. IT este un instrument care va poate ajuta sa alocati fonduri si sa monitorizati cheltuielile.
Stabiliti un buget o data pe an, descompunand cheltuielile pentru fiecare luna. Nu uitati sa construiti costuri lunare obisnuite, cum ar fi taxele pentru suportul IT , serviciile cloud si conexiunea dvs. la internet, precum si factorizarea cheltuielilor unice, precum hardware-ul nou.
Dupa ce v-ati creat bugetul IT, urmariti cheltuielile efective pe masura ce mergeti. Scopul de a ramane aproape de buget.
Daca ati calculat corect, cheltuielile dvs. se vor potrivi cu proiectiile dvs. Cu toate acestea, costurile IT neasteptate nu sunt mai putin frecvente. De exemplu, sistemele noi depasesc frecvent costurile asteptate, astfel incat se acumuleaza intr-o situatie decenta. In mod similar, instruirea IT tinde sa fie costisitoare, dar importanta, asa ca nu intra sub buget in acest domeniu.
Daca costurile IT depasesc cu mult previziunile dvs. sau cheltuiti in diferite domenii, consultati de ce. In cazuri extreme, poate fi necesar sa evaluati daca cheltuielile IT sunt durabile si sa produceti un buget IT modificat pentru a vedea unde puteti reduce costurile.
La sfarsitul anului, analizati intotdeauna performanta bugetului IT si modul in care a folosit-o afacerea dvs. Aceste descoperiri ar trebui sa va ajute sa creati un buget mai util, mai precis data viitoare, astfel incat sa puteti concentra cheltuielile IT in cele mai importante domenii.
Avand in vedere personalul si bugetele IT limitate, trebuie sa luati decizii intelepte cu privire la ceea ce puteti sa faceti cel mai bine singuri si cand terte parti experimentate pot face o treaba mai buna.